Kondorosi Kézilabda Klub

csapata felnott csapat
Kondorosi-Kezilabda Klub-logo

LOGOSFinal Page 1terep Logo Norway grant orezterep

Eljött az úszás napja!

Végre eljött az úszás napja is! Hurrá hangulat uralkodik a gyerekek között, hiszen medence nem áll rendelkezésre a számukra, vagy ha igen, csak nagyon korlátozott órában és még nagyobb szervezést követően.
Szombat lévén, a Békéscsabai Belvárosi Tanuszoda zárva van. Megérkeznek a buszok az uszoda parkolójába, és csak a programban résztvevő gyerekek kedvéért kinyitják kapukat. A srácok és a kísérők is elvannak ragadtatva.

Lázár Olga aBékéscsabai Előre Úszó Klub  edzője köszönti a gyermekeket, majd egy rövid klubtörténetet követően felteszi a kérdést, hogy ki az aki tud úszni és ki az aki nem? 
A válasz eléggé lehangoló, hiszen a gyermekek nagyobbik része nem tanult meg úszni, a lehetőségek hiánya miatt. Az uszoda vizét ezért úgy állították be a szakemberek, hogy középen egy nagyobb sávban mindenkinek leér a lába és a medence két végén az úszni tudók próbálhatják  ki a tudásukat. 
Lázár Olga és három segítője, valami fantasztikus odaadással, szinte már tyúkanyó módjára terelgeti a gyerekeket a nekik megfelelő irányba. A medence vizét megérezvén a kicsi és nagyobbak egyaránt fékevesztetté válnak és a vezetőkben felmerül, hogy itt érdemi munkát nem lesz egyszerű megvalósítani. Hála a türelmüknek és fantasztikus pedagógiai érzéküknek, kb, 15-20 perc elteltével az elégetett kalória és megtett méterek száma, lehetővé teszi, hogy a szakemberek érdemben foglalkozzanak a résztvevőkkel. A kiválasztás itt is, csakúgy mint az ezt megelőzőekben, egy hosszabb és többrétűbb folyamat lesz, de látunk megkezdett beszélgetéseket és név, cím, telefonszám cseréket. Tehát a folyamat elindulni látszik.
A foglakozás végét szintén szabadon, de szigorú felügyelet mellett óriási lubickolással zárják a gyerekek. A slusszpoén, amikor Olgi néni, a kisebbeket az öltözőbe rendel, hiszen a létszám miatt igen csak zsúfoltak és a nagyoknak megengedi, hogy egy nagyon fegyelmezett és rendszerbe foglalt ugrálásba kezdjenek. Na ez már csak hab a tortán. A foglalkozás végén az egyik, másik kicsi elsírta magát, mert Ő nem akar még kimenni a vízből. Sajnos egyszer minden véget ér, így ez a fantasztikusan sikerült program is. A kijáratnál most is mint eddig mindég megkapják az útravalót a résztvevők, ami most banán, pizzás csiga, csoki és ásványvíz volt.
Az látszik, hogy szervezők, az önkéntesek, valamint a gyermekek is igencsak elfáradva, de lélekben feltöltődve térnek haza. Fantasztikus élményt szerezte egymásnak a résztvevők.

DSC_0945
DSC_0945 DSC_0945
DSC_0947
DSC_0947 DSC_0947
DSC_0950
DSC_0950 DSC_0950
DSC_0953
DSC_0953 DSC_0953
DSC_0958
DSC_0958 DSC_0958
DSC_0959
DSC_0959 DSC_0959
DSC_0963
DSC_0963 DSC_0963
DSC_0965
DSC_0965 DSC_0965
DSC_0967
DSC_0967 DSC_0967

Tisztelettel: Beliczay József
Projekt Vezető

Támogatóink

kondoros cimer  Kondorosi Önkormányzat
norveg civil tamogatatsi alap logo
okotars logo
autonomia logo
Kondorosi Takarekszovetkezet
Sárkány Cukrászda Sárkány Cukrászda
opivill
Gömöri és Gömöri Kkt.  
Száva-ker Kft.
Szuhaj Attila
Magvető Zrt.
Hanyecz András
Zola Gym