Kondorosi Kézilabda Klub

csapata felnott csapat
Kondorosi-Kezilabda Klub-logo

LOGOSFinal Page 1terep Logo Norway grant orezterep

Kondorosi Kézilabda Klub

A klub 2000. augusztusában alakult. Lelkes kondorosi játékosok és támogatók alapították a Kondorosi Kézilabda Klub nevű egyesületet. Ekkor vált ki a kézilabdacsapat a Kondorosi TE –ből.
A csapat 2000. júniusában megnyerte a megyei bajnokságot, így ez év őszétől az új egyesület a Kondorosi TE jogutódjaként elindulhatott az NB-II-es bajnokságban.
Öt év NB-II-es tagság után anyagi nehézségek miatt búcsúzásra kényszerült a harmad osztálytól. Ez idő alatt négyszer volt 8. helyezett.
A legsikeresebb bajnokság a klub történetében a 2003-2004-es idény volt, ekkor 5. helyezést ért el a csapat az NB-II-ben!
Így hát a klub 14 éves történetéből hét év NB-II-ben, hét év megye I. osztályban telt el. A hét megye I. osztályú szereplésben három bajnoki cím, két második, egy harmadik és negyedik hely volt.

A felnőtt csapat mellett ifjúsági csapat is szerepelt több éven keresztül. A helyi fiatalok alkotta csapatból kerültek ki később a felnőtt csapat játékosai.
2014 őszétől újra elindult az utánpótlás képzés a klubnál. Négy korosztályban szivacskézilabdás gyermekcsapatot versenyeztetünk. Óvodások és alsó tagozatos iskolások alkotják a csapatokat.
Megalakult a serdülő csapat is. 2015 tavasztól már versenyszerűen kézilabdáznak ők is.

Összességében jelenleg közel 60 aktív sportoló versenyeztetése zajlik a Kondorosi Kézilabda Klubnál.
A klub történetéről folyamatosan elmondható, hogy a tagok nagyon nagy része helyi valamint helyi kötődésű játékos és edző volt.

 

Támogatóink

kondoros cimer  Kondorosi Önkormányzat
norveg civil tamogatatsi alap logo
okotars logo
autonomia logo
Kondorosi Takarekszovetkezet
Sárkány Cukrászda Sárkány Cukrászda
opivill
Gömöri és Gömöri Kkt.  
Száva-ker Kft.
Szuhaj Attila
Magvető Zrt.
Hanyecz András
Zola Gym