Kondorosi Kézilabda Klub

csapata felnott csapat
Kondorosi-Kezilabda Klub-logo

LOGOSFinal Page 1terep Logo Norway grant orezterep

Kedves Játékosok, Vezetőség, Támogatóink és Szurkolóink!

Lassan véget ér ez az év is, csak úgy mint a többi. Az időt nem lehet megállítani, szokták volt mondani,de megtölteni tartalommal mindenképpen meg kell próbálni! Azt gondolom, hogy ez ebben a mögöttünk hagyott évben sikerült.

Beindítottuk a városban a szivacskézilabdát két korosztályban, összeszedtünk egy ifi csapatra való fiatalt és a felnőttek három elvesztett ponttal a második helyen állnak a bajnokságban, életben tartva az esélyt a dobogó legfelső fokának megszerzésére.

 

Tehát igencsak mozgalmas és tartalmas évet zárunk. Egy jól sikerült nyári felkészülést követően vágtunk neki a bajnokságnak a felnőttekkel. Hat héten keresztül HARMINC edzést sikerült levezényelni, ragyogó körülmények között, amiben volt konditerem, hosszabb és rövidebb futások, valamint az erő és állóképesség fejlesztésének szinte teljes repertoárja. Az edzés látogatás és a hozzáállás példaértékű volt! Köszönet ezért a csapatnak és a vezetésnek, akik lehetővé tették mindezt! Sajnos a kezdés nem sikerült a legfényesebben, de a következőkben helyreállt a csapat önbizalma és nagyon szép és értékelhető mérkőzéseket játszottak a fiúk. Egy döntetlen csúszott be Újkígyóson, ami a körülményeket látva dicséretesnek mondható! A többi meccsen, azt gondolom, hogy nemhogy győztünk, de igazán megszorítani sem sikerült senkinek bennünket. Időközben elkezdtük a csapat fiatalítását és sikeresen építjük be a még csak TIZENNÉGY éves Kasnyik Marcit és a TIZENÖT éves Istenes Lacit. Sajnos Kasnyik Tamás sérülése nem javult és a pályán nem számíthattunk rá, de ezen kívül mindenben támogatta a csapatot. Az ominózus Újkígyós elleni mérkőzésen megsérült Sztancsik Csabi barátunk is így a kapuban Gyurcsány Laci egyedül maradt, ami igencsak megterhelő feladat, de Laci fantasztikusan helytállt! Itt jegyzem meg, hogy a kapus poszton is belátható közelségbe került az utánpótlás, Egri Laci és Melis Jancsi személyében, akik a hazai rendezésű évadzáró kupán már be is mutatkoztak a közönség előtt. A játékosok közül mindenki hozta a tőle elvárhatót.

A bal szélen Belónak (Belopotoczki Tamás) voltak jó mérkőzései, az Ő gyorsasága páratlan ebben az osztályban, ezt kell, hogy még jobban kihasználjuk. A középső szekcióban Tóth Gabi az ő rutinjával és győzni akarásával tett hozzá a csapat teljesítményéhez. Krajcsovicz Misi aki a támadásban és védekezésben is maradandót alkotott. Bagyin Balázs akire igen nagy felelősség hárult, hiszen egyedül maradt irányító poszton, Tücsi ( Kasnyik Tamás) sajnálatos kiválása után. Zubor Gergő a második periódusokban tett hozzá a sikerhez. Az Ő edzésen mutatott munkája és önzetlensége nélkülözhetetlen. A jobb szél eddig egy lyukas folt volt balkezes hiányában, de Bálint (Maczik Bálint) egy olyan komoly fejlődésen ment keresztül köszönhetően a komolyan vett nyári felkészülésnek, hogy tudtunk veszélyesek lenni innen is. Beállóban Viktor (Kasnyik Viktor) Az Ő kézilabda szeretetével és rutinjával hozta azt a szintet, ami ebben az osztályban kevés csapatnál van meg. És a védelmünk: Szpisják Roli vezérletével, V Nagy Attila, Dodó (Vozár Zsolt) aki a beállóban is tudja pótolni Viktort, hát Ők akkorát alkottak, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban. Nekik és persze a kapusoknak köszönhető a kevesebb, mint 19-es kapott gólátlagunk. Tehát kapusok: Laciról már említette a nagyságát, hát engedtessék meg, hogy Csabi teljesítményét is méltassam. Köszönet neki, mert ugye minden csapat tervezés úgy kezdődik, hogy végy egy jó kapust! Nos, ez nekünk meg van. Olyan teljesítménnyel járult hozzá a csapat eredményeihez, ami nélkülözhetetlen lesz a tavaszi folytatásban is. Várunk Csabi! De vissza a mezőnybe! Nagyon fontos egy csapat életében a padon helyet foglalók tudása, hozzáállása. Rövid, vagy hosszú az a bizonyos pad. Igen jó helyzetben vagyunk, mert Zsolti ( Hanyecz Zsolt) mind a két lövőben, de szükség szerint szélen is tud a csapat hasznára válni. Dani, ( Sztrehovszki Dániel) több poszton is bevethető, akár szélen, akár beállóban. Palika, (Vajgely Pál) a gyorsaságával mindkét szélen tud segíteni. Rák Viktor, akire mindig lehet számítani.

Engedjék, engedjétek meg, hogy kiemeljek egy játékost, akinek a munkához és mérkőzéshez való hozzá állása mellett nem mehetek el szó nélkül. Szinte minden edzésen részt vett, példát mutatva a fiataloknak,.Azt tudtuk, hogy a súlyzókkal jó barátságot ápol, de a nyár végére olyan komoly fejlődést ért el futásban, amin Ő lepődött meg a legjobban. A védelem oszlopa lett Ő! Szarvason a TIZENNYOLC blokkolt lövésével azt gondolom, hogy kézilabda történelmet írt! Igen Ő SZPISJÁK ROLI barátunk! Szép volt ROLI, csak így tovább! Le a kalappal a teljesítményed előtt!

És mint azt már érintettem, megkezdődött a fiatalítás. Nagyon ígéretes srácok kezdtek el megismerkedni a kézilabda alapjaival. Had említsem Opauszki Botondot, aki 190 cm. fölötti balkezes fiatalember, de az előbb említett Rolinak is megvan az utánpótlása Balogh Martin személyében. Említhetném Tusjak Miklóst aki a fürgeségével és szintén a bal kezével lehet a segítségünkre a jövőben. A kimondottan gyors kezű Szedljak Gábor aki csak most csatlakozott, vagy a szélen Orosz Levente és irányítóba Hajdú Hunor. Nagyon szép jövő előtt állnak, természetesen rengeteg munka vár még rájuk, de ha az előttük álló edzésmunkát elvégzik, akkor egészen bizonyos, hogy komoly sikerek elé néznek és nem utolsó sorban biztosítva van Kondoros kézilabdájának a fennmaradása, sőt fejlődése.

És végül, de korántsem utolsó sorban, az elindított szivacskézilabda amit a NEKA (Nemzeti Kézilabda Akadémia) Békési régió központjának segítségével és támogatásával indítottunk el. Két korcsoportban tartunk edzéseket. U7, ami a nagycsoportos óvodásokat, az első és második osztályosokat, valamint az U8-as, ahol a harmadik, negyedik, ötödik és egy-két idősebb gyermek bontogatja a szárnyait. Ebben a munkában fantasztikus és nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak Orvosné Anikó, Opauszki Zita, Kasnyik Marci, valamint Istenes Laci. Nem győzök elég hálás lenni nekik, hiszen nélkülük nem menne!

Köszönöm mindenkinek a munkáját és támogatását! Kívánok Áldott Békés Karácsonyt és Nagyon Boldog Új Évet!

Tisztelettel: Beliczay József

Támogatóink

kondoros cimer  Kondorosi Önkormányzat
norveg civil tamogatatsi alap logo
okotars logo
autonomia logo
Kondorosi Takarekszovetkezet
Sárkány Cukrászda Sárkány Cukrászda
opivill
Gömöri és Gömöri Kkt.  
Száva-ker Kft.
Szuhaj Attila
Magvető Zrt.
Hanyecz András
Zola Gym